Doordender-types negeren stopbord

Sterretjes zien
Ben jij ook zo’n doordender-type? Die maar niet van ophouden weet, geen grenzen kent en pas stilstaat als het lichaam echt niet verder meer kan? Dit laatste wil zeggen dat de musculus levator palpebrae, de m. rectus superior, laterus en obliquus inferior en al die andere oogspieren zich niet meer laten dwingen in één richting of sowieso rondtollen in de oogkas als een kermisattractie, ofwel dat je sterretjes ziet maar niet de goeie.

Militaire Willemsorde
Het kan ook zijn dat je lichaam zich voortsleept achter je eigen ambitie. Er zit een topmilitair in je systeem, die oorlog voert op het zzp-toneel alsof er een multinational geleid moet worden, die hoognodig toe is aan een lintje, toch zeker wel een Militaire Willemsorde waarbij de koningin met een zwaard (of was dat in mijn fantasie) deftig op je sleutelbeen tikt en daarna het statussymbool door je scheerwollen trui met v-hals heen prikt. Daarna hoor je een beschaafd tumult van klappen en ‘hoezee’, maar inwendig sta je te gloeien van opwinding. De werkelijkheid: je ziet er uit als een wasvrouw of kolenschepper uit de 18e eeuw die geen cao heeft en nooit eens een atv-dag.

Nano-deeltjes
Het kan ook zijn dat je al die stuiptrekkende musculi boven de gordel niet meer opmerkt, dat de nano-deeltjes in je hersenen al zijn afgericht op een 24-urige werkdag en dat je slapen ziet als een fenomeen uit de vorige eeuw. Ik vrees dat ik je dan moet doorverwijzen naar de columns voor workaholics, burn-outters en de overspannen medemens. Deze column is dan ook niet voor jou bedoeld.

Stopbord: verplicht kerstdiner
Want ergens op de rit staat toch wel eens een stopbord. Soms heet dat stopbord ‘verplicht kerstdiner’ of ‘kind is jarig’. Dan móet je gewoon even de zzp-stekker eruit trekken, glimlachen boven de pannendeksels, een stevige whisky of bij het verorberen van een taartje. Dan moet je verplicht niet denken aan netwerken, acquisitie, offreren, facturen schrijven, marketingbeleid opstellen, administratie verzorgen, klantcontacten levendig houden, social media bijhouden op misschien wel acht sociale netwerken die allemaal een profiel hebben, een workstream, een lijst met contacten, en hijg puf niet meer denken aan likes en volgers scoren.

Houd op met werken!
ZZP-LOG heeft daarom een stopbord voor alle zzp’ers van Nederland in het leven geroepen met de tekst: Stop! Houd ff op met werken! Relax, chill out, geniet, zwijmel, zweef en droom….over een succesvol nieuw jaar bijvoorbeeld!
Fijne dagen!

Verplicht verkeersbord zzp'ers: Stop ff met werken!

(Naschrift):
Onderdeel succesformule
Uitrusten = opladen = goed voor je bedrijf!

Kerstreces
P.S. ZZP-LOG blijft 24 uur per dag openstaan voor ideeën en kwesties die om aandacht vragen, maar de mens achter dit weblog, ook zo’n doordender-type, neemt even vakantie.

 

 

 

Meer Columns op ZZP-log:

Avatar

Monique Koudijs

Monique Koudijs is de initiatiefnemer en eigenaar van ZZP-log. Voor dit blog schrijft zij journalistieke artikelen over en voor zzp'ers op basis van research, interviews, netwerkevenementen, workshops, nieuws en persoonlijk contact met zzp'ers. Inclusief tips, columns en recensies van relevante boeken.

2 gedachten over “Doordender-types negeren stopbord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *