Google gaat overdosis SEO afstraffen

Bedrijven die hun websites doorspekken met een overdosis aan SEO-trucs (Search Engine Optimalization) om daarmee de zoekresultaten van Google te manipuleren, worden binnenkort afgestraft. Matt Cutts, hoofd van het Google Webspam Team, heeft dit onlangs aangekondigd tijdens het festival South by Southwest (SXSW). Dit meldt Search Engine Land, de Amerikaanse website met nieuws en informatie over SEO.

Boete uitdelen
De reden: de trucs winnen het nu van de inhoud. Websites die minder goede content bieden maar optimaal gebruikmaken van zoekmachineoptimalisatie komen nu hoger in Google dan websites met goede content die minder gebruikmaken van deze SEO-trucs. Het is nog niet bekend wanneer Google deze boete introduceert. Volgens Cutts gebeurt dit binnen enkele weken of maanden.

Commentaar ZZP-LOG:
ZZP-LOG hangt de vlag uit. Eindelijk gerechtigheid! De websurfer is immers op zoek naar de beste inhoud (content) en niet naar de websites die het beste SEO-trucs hebben toegepast. 

 

Meer blogs over Internet op ZZP-log:

Monique Koudijs is de initiatiefnemer en eigenaar van ZZP-log. Voor dit blog schrijft zij journalistieke artikelen over en voor zzp'ers op basis van research, interviews, netwerkevenementen, workshops, nieuws en persoonlijk contact met zzp'ers. Inclusief tips, columns en recensies van relevante boeken.

Reactie plaatsen:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *