Koude acquisitie en kattenkoppen

Om 14.15 uur werd ik gebeld. Op mijn mobiel. “hx%gNVfchjh%ondernemers&&##njds”. Ik verstond het nauwelijks. En omdat ik dit telefoontje niet had verwacht en nog geen minuut daarvoor was verzonken in een intensieve brainstorm met mijzelf, moest ik de informatie even verwerken. Het testpanel ondernemers van Essent aan de lijn?

Slagersmes
“U bent toch ondernemer of niet!” Ze zei het op een manier alsof ze een mes bij mijn keel hield. En dat was beslist geen keukenmesje, maar een slagersmes! Ik stond perplex. En in perplexe toestand ben ik meestal niet zo ad rem en assertief. De eerlijkheid gebiedt mij zelfs te zeggen dat ik tijdens intensieve denkwerkklussen eerder een contactgestoorde zombie ben dan de evenknie van een agressieve verkoopster.

Gunfactor
Maar door de Essent-kattenkop (of was het een heks) was ik binnen een nano-seconde weer helemaal in het hier en nu en kon zelfs constateren dat deze Essent-callcenterdame in luttele seconden toch echt wel haar ‘gunfactor’ had verspeeld. Toch deed zij nog een poging om mij over te laten stappen naar energieleverancier Essent. “Nee, ik heb geen belangstelling”, reageerde ik – nu wel- resoluut.

Knallen en sneren
Ze sneerde nog wat over een bandje dat ik weldra te horen zou krijgen en waarin ik kon aangeven dat ik niet meer gebeld wenste te worden. Ik wilde haar antwoorden dat ik al in zo’n niet-belregister sta, maar happend naar wat noodzakelijke adem knalde ze de telefoonhoorn op de haak (of drukte een knop in, dat lijkt mij logischer).

Tuut tuut tuut
Ik stond met de telefoon nog in mijn handen, toen ik ‘tuut tuut tuut’ hoorde. Mijn hart had inmiddels tien slagen overgeslagen en was nu met een soort inhaalslag bezig. Was dit nu koude acquisitie? Jawel, maar wel eentje van het ’nooit-doen-register’.

 

Illustratie agressieve koude acquisitie
(c) Harriët Damave

 

Meer blogs over Acquisitie op ZZP-log:

 

 

 

 

 

Meer Columns op ZZP-log:

Avatar

Monique Koudijs

Monique Koudijs is de initiatiefnemer en eigenaar van ZZP-log. Voor dit blog schrijft zij journalistieke artikelen over en voor zzp'ers op basis van research, interviews, netwerkevenementen, workshops, nieuws en persoonlijk contact met zzp'ers. Inclusief tips, columns en recensies van relevante boeken.

3 gedachten over “Koude acquisitie en kattenkoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *